Att bli äggdonator

Till dig som vill bli äggdonator

Det första du behöver göra är att anmäla ditt intresse genom att fylla i ansökningsformuläret eller om du har frågor, använda kontaktformuläret eller kontakta oss via telefon på nummer 076-941 74 00 på vardagar mellan kl 09:00 och 17:00.

För att kunna donera ägg behöver du:

  • Vara frisk
  • Vara mellan 23 och 35 år
  • Gärna ha fött egna barn, men det är inget krav
  • Ha en BMI (Body Mass Index) på högst 32 (Räkna ut ditt BMI här)
  • Vara icke-rökare, inte snusa

När du har anmält ditt intresse kontaktar vi dig med mer information. Vi kommer att förse dig med remisser för blodprovstagning samt en hälsodeklaration som du ska fylla i och returnera till oss.

Blodprovet som krävs kan du utföra på din vårdcentral eller också är du välkommen till någon av våra kliniker i Umeå, Falun, Stockholm, Göteborg och Malmö. För respektive kliniks öppettider vänligen klicka på länkarna.

Senast två veckor efter utfört prov återkopplar vi med information om dina provsvar. Om samtliga provsvar är godkända kommer du att bli kallad till ett läkarbesök och ett samtal på den Livioklinik som du har valt för din donation.

Läs om hormonstimulering och ägguttag här.

Som äggdonator ersätts du med 11900 kronor för varje donation.

Processen i korthet:

1. Fyll i ansökningsformuläret

2. Blod- och urinprovtagning

3. Läkarbesök och samtal

4. Tid bokas för ägguttag

5. Donationen påbörjas

Varför bli äggdonator?

En av fördelarna med att bli äggdonator är att du får en noggrann och kostnadsfri hälsokontroll och fertilitetsanalys. Du kompenseras också ekonomiskt vid godkänt donationstillfälle. Kompensationen avser den tid som du lägger på att komma till kliniken.

Läs mer på: www.livioeggbank.se